ESCOLA

En els primers temps l’aprenentatge del pessebrisme era totalment autodidacta i tothom a qui li interessava la molsa i les figures començava a fer el clàssic pessebre de molsa i escorça de suro, i amb el temps les dimensions anaven guanyant mides i pes. El procés de millora es devia fonamentalment al contacte dels diferents autors repartits per la ciutat que bonament ajudaven als companys amb petits consells i secrets de les seves obres, petits perquè els grans secrets els havien de deduir algunes vegades.

Un gran pas va ser la unificació de la mostra  dels pessebres en un sol lloc, que anava variant amb els anys a diferents espais de la ciutat.

És en aquest temps que els pessebristes entren més en contacte, ja que entre tots han de muntar l’ exposició i poden veure de més a prop les obres dels companys i amb les xerrades entre els autors sempre hi havia consells i descobriments.

Els nous pessebristes començaven a casa i en el concurs casolà se’ls aconsellava anar a participar al concurs de diorames, utilitzar el guix, la pintura, electricitat, etc…

Una vegada als locals de la Parròquia de Santa Maria la gran varietat de pessebres ajudava a veure i a aprendre  el bon fer de les obres nadalenques.

Va ser llavors com per necessitat es va veure necessari tirar endavant una escola de veritat. El primer lloc on es va fer l’escola va ser en un local de l’antiga  carnisseria Vallmajor a prop de la parròquia de Santa Maria  de la mà de Josep Llach, Francesc Casadevall, Pere Batlle i Jordi Gratacós.  Més tard  es van traslladar casa del pessebrista Jordi Gratacós Laqué,  que va ensenyar amb el seu bon fer  totes les tècniques, trucs, secrets  porta el pessebrisme. En aquest indret hi van romandre 3 anys.

En incrementar-se els nous aprenents de pessebristes i el local que no era massa gran van passar al’ antiga seu dels Bombers on per motius d’espai van abandonar i es van traslladar a Can Castanyer.   En l’ actualitat estem a l’ antiga farinera (Can Betlem) cedida per un particular. La nostra associació es nodreix dels nous alumnes que en dues fases a Can Betlem realitzen i aprenen el pessebrisme a mans dels diferents mestres que cada dissabte al matí es troben ensenyen i s’ ajuden a fi i efecte de que puguin acabar amb satisfacció un pessebre per a l’exposició

Esperem a tothom interessat en el nostre món que ens vingui a veure . T’ esperem !!!!

Create your website at WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: